habibshekhanzai.blogg.se

Habib Shekhanzai, 19850630, Angered. Medborgare i Sverige

Så hittar du motivationen för att bli rik på lång sikt

Publicerad 2016-01-19 16:12:47 i Allmänt,

Det är ju ingen hemlighet vid detta laget att jag inte tror på att det går att spara sig rik. Det är en förlegad sanning som lever kvar hos den svenska medelklassen. Följande 10 frågor sammanfattar egentligen mina argument till varför det inte går att spara sig rik – eller egentligen, den visar på skillnaden i tankesätt mellan hur jag och andra tänker.

1. Hur lång tid tar det att spara ihop en miljon? Hur lång tid tar det att låna en miljon?

2. Vem kommer att bli rikast i det långa loppet? – Den som jobbar hela livet för att spara ihop en miljon eller den som vet hur man kan låna en miljon till 10% ränta och få en avkastning på 20% på den lånade miljonen?

3. Vem lånar en bank helst ut pengar till? Den som jobbar hårt för pengar eller till den som på ett säkert och intelligent sätt kan få pengarna att jobba för honom eller henne?

4. Vem behöver du vara och vad behöver du kunna för att kunna ringa till din bank och säga ”Jag vill låna en miljon?” För att banken ska kunna svara med: ”Jag har papprena klara för din underskrift om 20 minuter”.

5. Varför beskattar staten ditt sparande men ger dig skattelättnader i form av ränteavdrag för skulder?

6. Vem behöver vara mest finansiellt intelligent och utbildad – en person med en miljon i sparade pengar eller en person med en miljon i skuld?

7. Vem behöver vara mest finansiellt intelligen och utbildad – en person som arbetar hårt för pengar eller en person som har pengar arbetande för honom eller henne?

8. Om du fick välja – hade du helst gått till skolan för att lära dig arbeta hårt för pengar ELLER hade du hellre lärt dig hur du kan få pengar att arbeta hårt för dig?

9. Varför lånar banken gladerligen ut pengar till fastighetsinvesteringar men tvekar för att låna ut pengar för spekulation i aktier eller fonder?

10. Varför beskattas personer som arbetar hårdast och sparar mest MER än personer som arbetar mindre och lånat mer?

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela